ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΓΑΤΟΣ;

Ο Πράσινος Γάτος είναι ένα μαγαζί ουσιαστικής ανακύκλωσης που αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση. Εδώ μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, τσάντες, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα, διακοσμητικά, CD, DVD και πολλά άλλα σε χαμηλές τιμές, αλλά και να προσφέρεις ό,τι δεν σου χρειάζεται πια, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να το αποκτήσει φτηνά ή δωρεάν. Τέλος, ενάντια στη λογική της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης, ο Γάτος διαθέτει εντελώς χειροποίητα κοσμήματα, κάρτες και μικροαντικείμενα τέχνης, φτιαγμένα με πολύ μεράκι.


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον κάτι, έχουμε τρεις επιλογές: να το χαρίσουμε, να το αποθηκεύσουμε ή να το πετάξουμε. Κι επειδή δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να το χρειάζεται ή ίσως να μην προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε, οι κάδοι των απορριμμάτων και τα πατάρια μας ξεχειλίζουν. Βιβλία που βαρεθήκαμε, παιχνίδια, ρούχα που δεν μας κάνουν... Κάθε χρόνο μόνο στην Αθήνα περίπου 100.000 τόνοι ρούχα, λευκά είδη και υφάσματα καταλήγουν στις χωματερές (Πηγή: ΟΙΚΟ, εφ. Καθημερινή, 10.12.2005). Πάμπολλα από αυτά κάθε άλλο παρά για πέταμα είναι. Γι’ αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο Πράσινος Γάτος. Για να μπορούμε να δώσουμε εύκολα (κατόπιν συνεννόησης) ό,τι μας είναι περιττό, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα πιάσει τόπο. Έτσι, και ο όγκος των απορριμμάτων λιγοστεύει και τίποτα δεν πάει χαμένο!


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Πέρα από τις χαμηλές τιμές για όλους, ο Πράσινος Γάτος προσφέρει ειδική έκπτωση σε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια σε ανέργους, φοιτητές και πολύτεκνους. Επιπλέον, διαθέτει εντελώς αφιλοκερδώς τα περισσότερα από τα πράγματα που φτάνουν στα "χέρια" του (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα κτλ.) σε φορείς και οργανώσεις που κάνουν κοινωνικό έργο, καθώς και σε άτομα ή οικογένειες με βιοποριστικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Μάρτιο του 2008, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές δεμάτων.Οι παραλαβές γίνονται μόνο με ραντεβού, τις Τρίτες. Προτού καταφθάσετε με βαλίτσες, σακούλες και μπαούλα, πάρτε ένα τηλεφωνάκι (697 9178257). 
Τα σχόλιά σας, ΕΔΩ!