ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ 
ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΑΤΟΥ;

ΝΑΙ! Ο Γατούλης χαίρεται όταν συναντά ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Μπορείτε να βοηθήσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  1. Συστήνοντας στον Γάτο μια οικογένεια ή κάποιο άτομο που αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα και θα ήθελε βοήθεια σε είδος (ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, είδη σπιτιού και κουζίνας).
  2. Συστήνοντας οργανώσεις ή φορείς που κάνουν κοινωνικό έργο και δέχονται είδη από δεύτερο χέρι.
  3. Προσφέροντας αχρησιμοποίητες σακούλες σκουπιδιών και κολλητικές ταινίες για τα δέματα των αποστολών.
  4. Αναλαμβάνοντας τη μεταφορά δεμάτων σε φορείς ή σε μεμονωμένες οικογένειες και άτομα.
  5. Αναλαμβάνοντας το πλύσιμο ρούχων που χαρίζονται διότι, παρά τη σχετική παράκληση, πολύ συχνά δεν είναι καθαρά. (Τα ρούχα που μένουν στο μαγαζί αποστέλλονται σε επαγγελματικά πλυντήρια και σιδερώνονται με επαγγελματικό σύστημα ατμού, αλλά λόγω κόστους κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην περίπτωση των ρούχων που χαρίζονται.)
  6. Ελέγχοντας και ταξινομώντας τα παιχνίδια που χαρίζονται: Υπάρχουν όλα τα κομμάτια του παζλ; Είναι πλήρη τα επιτραπέζια παιχνίδια (περιέχουν όλα τα απαραίτητα ή τουλάχιστον επαρκή πιόνια, κάρτες, κτλ.); Πώς πρέπει να ομαδοποιηθούν τα διάφορα παιχνίδια που περιέχονται σε μια κούτα (σκόρπια playmobil, lego, κύβοι, στρατιωτάκια, κ.ο.κ.);
  7. Ενημερώνοντας ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο μπλογκ σχετικά με τα πράγματα που χαρίζονται και ίσως τους είναι χρήσιμα.
  8. Δίνοντας ιδέες για άλλες δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει ο Γάτος. 
  9. Προσφέροντας αποθηκευτικό χώρο σε κοντινή απόσταση από το μαγαζί (υποδομή απαραίτητη, που όμως κοστίζει), ώστε να διευκολυνθεί το κοινωνικό έργο του Γάτου.
Τα σχόλιά σας, ΕΔΩ!